Follower

Khamis, 31 Mac 2011

Tabung charity save nippon 2011


Sepertimana sedia maklum, kejadian gempa bumi dan tsunami yang melanda beberapa bandar di Timur Laut Jepun pada 10 Mac 2011 lalu telah mengorbankan lebih 10,000 penduduk dan adalah kedua terburuk berlaku selepas kejadian yang sama pada 24 Disember 2004 di Aceh, Indonesia dalam abad ini.
t shirt save to nippon 2011
logo save to nippon 2011

Di atas keprihatinan terhadap penderitaan mangsa-mangsa bencana di Jepun, MBM dan Kementerian Belia dan Sukan telah melancarkan Tabung Kemanusiaan Tsunami MBM bagi membantu Negara Jepun yang disempurnakan oleh YB Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek, Menteri Belia dan Sukan Malaysia ,ini juga disokong oleh rakan strategik MBM dalam membantu Tabung Kemanusiaan Tsunami MBM iaitu Customer Relationship Management & Contact Centre Association Malaysia.



Selain sumbangan wang tunai secara terus melalui tabung-tabung tersebut, sumbangan juga boleh disalurkan ke nombor akaun MAYBANK 014020406146. Penyerahan cek atas nama ‘Majlis Belia Malaysia’ juga diterima ke alamat Majlis Belia Malaysia, No. 1, Jalan Tasik Permaisuri 2, Bandar Tun Razak, 56000 Cheras, Kuala Lumpur  Tel: (03) 9173 2761/63 Faks: (03) 9173 2759. Sebarang pertanyaan, sila hubungan Sdr. Abdul Rizam Mohd Akhir, Pengerusi Jawatankuasa Khidmat Masyarakat dan Rakan Muda MBM di talian (013) 734 8888.

if u know i'm not sweet talker =='

'Entry hari nie,cek tulis dalam loghat utara.bukan apa ,saja nk sembang utara.bosan asyik ckap kelate or johor nie,Alam-alam dah sembang utara nie,cek ada story nk cita kat angpa semuo.malas nk kecoh,tpi skadar pemanis mulut (maaf kalau tersalalah pengunaan bahasa)^^,..apa yag angpa rasa bila tujuan angpa hendak buat baik tapi disalah erti?.huhu..cek sbenarnya malas nk kecoh2 pasal cita remeh,tapi dah alam-alam duk ursha blog nie,baik go on je la apa yang tersurat dan tersirat di kepala nie.ini crita cek xnak aipkan sapa cuma skadar bagi dia paham dan mengerti.Cek sbnarnya saja nk buat dia cuak degan prangai cek,bukan bermakna cek nak hina,maki dia,orang yang cek sendiri pun belum kanai hati budi.

i'm not sweet talker!if u hate me just go on ;)


cek hanya nak dia faham yang cek bukan sweet talker tu je..cek layan kawan-kawan cek semua sama.xda la nak sampai maki hina,apa jadah,cuma kadang-kadang cek nie kasaq pun hanya melawak,almaklumlah cek kan gelong sat,sat ok.huhu..ditambah pula ego cek yang cekang nie.cek pun manusia biasa,macm angpa semua,selalu buat salah.tapi cek xpanah nak slahkan angpa,sabab tuhan cipta manusia nie ada je kelebihan dan keburukan masing2 hehe..ok la cek pun cemuih nak taip pnjang2 tu sebab cek malas.kepada si capital A tu,klau anda membaca,cek sampaikan salam ya.sblum berudur (cek nak buh pantun 2 kerat )

saya banyak minum susu supaya (happy)
dan bnyak makan cokelat ketika (happy)

'hanya happy ja yang cek tau ;)'

Rabu, 30 Mac 2011

Chong Wei raising funds for victims of earthquake

Chong Wei raising funds for victims of earthquake

Isnin, 28 Mac 2011

BASIKAL LIPAT UNTUK PEMINAT GEREK ONLY!


Ini bukan ultraman mahupun ultra unggu tapi ni ultra orange. Sangat mantops,sesuai diguna di mana sahaja dan boleh dilipat daripada tayar sampai la kebody gerek tu dan letak di dalam beg..hahaha..kepada peminat gerek lepas ni kalau minat nak padukan gerek anda supaya orang lain jeles kena belajaq simpan duit banyak-banyak dah lepas ni sediakan buku 555 bersama kalkulator semasa di jamban. 






 Aku rasa gerek nih tak payah boh angin dah kot,pasang siap dan kayuh saja..haha..tpi tang mana breknya? Adakah basikal ni dikategorikan sebagai "single speed bike" gak? Anda sajalah tentukan.



Jumaat, 25 Mac 2011

Earth Hour [Gelap 60 Minit]

Tepat jam 830 malam nih, seluruh dunia akan gelap. Semua lampu akan dipadamkan selama sejam. Dikatakan ini adalah suara dunia or suara sejagat bagi menyelamatkan bumi daripada ancaman perubahan cuaca. Malaysia turut menyertai kempen nih. Ini adalah inisiatif Tabung Alam [WWF] utk menjemput individu, kerajaan, anggota komuniti, & sektor perniagaan utk memadamkan lampu bagi menyatakan sokongan terhadap misi menyelamatkan bumi daripada pemanasan global. Tahun ini, kempen Earth Hour mensasarkan laungannya disahut satu bilion manusia di lebih 1,000 kota di seluruh dunia. Malah, sehingga kini, sebanyak 2,848 bandar raya, bandar dan majlis perbandaran di 84 negara di seluruh dunia sudah memberi komitmen menyokong inisiatif ini. Apa yang menggembirakan, data yang dikumpul meningkat hampir setiap minit.


Usah berfikir lagi, padamlah suis lampu anda pada jam 8.30 malam ini!                                               
                                                                                                                                                by.acab

Tua-tua berisi makin tua makin menjadi =='

 Shigeo Tokuda mungkin dilihat seperti seorang datuk kepada beberapa cucu tetapi dia sebenarnya seorang bintang filem lucah terkenal di Jepun
Walaupun tidak mampu berdiri lama dan terpaksa menggunakan tongkat untuk berjalan, Tokuda masih aktif diranjang serta pernah membintangi lebih 300 filem lucah sepanjang kariernya.

Tokuda berhenti kerja sebagai ejen pelancongan empat tahun yang lalu bagi memberi sepenuh perhatian terhadap kerjaya lakonannya itu.

Dia yang sudah 15 tahun menceburi industri berkenaan juga dianggap sebagai pencetus minat terhadap filem lucah di kalangan warga emas di Jepun.

"Saya mahu melakukan sesuatu yang berbeza dan perkara yang jarang dilakukan oleh orang lain," katanya.

Tokuda juga dianggap sebagai raja perfileman lucah untuk golongan tua sejak pencabar utamanya meninggal dunia baru-baru ini pada usia 90 tahun.

Dalam setiap filemnya, Tokuda sering bergandingan dengan seorang lagi aktres filem lucah, Fujiko Ito yang berumur 72 tahun.

Cubaan Bunuh Diri Pelajar Perempuan Dari Tingkat Atas KB Mall

SAAT SAAT CEMAS KETIKA PASUKAN BOMBA BERTUNGKUS LUMUS HENDAK MENYELAMATKAN SEORANG REMAJA PEREMPUAN YANG BERNEKAD HENDAK MEMBUNUH DIRI,DARI BANGUNAN KB MALL,REMAJA TERBABAIT DIBERITAKAN TERSELAMAT DAN MENGALAMI SEDIKIT CEDERA DI KEPALA DAN BADAN.


AP NK JADI UMAT ZAMAN SKARANG NIE,XHABIS HABIS BERITA YANG MENYEDIHKAN MEMILUKAN,AP X NYE.DLM SMINGGU AD JE BERITA YANG MENYEDIHKAN CONTOH YANG TERBARU GADIS DARI KB (TEMPAT AMBO) DAROH AMBO .SY SELAKU BUDOK KELATE BERASA KECEWA YG TERAMAT.KNAPELAH ADA MASYRAKAT YANG MACAM NIE.KLAU STAKAT CINA OR INDIA XPE LA LAGI,NIE MELAYU YG AGAMAYA ISLAM..FUH NAUZUBILAH SUBHANALLAH  !


BY ACAB


Selasa, 22 Mac 2011

Arigato to all wish my birthday :))

                                                      
Entry aku hari nie pasal ap lg,msti la hari lahir aku bro,kali nie aku suka gila BUKAN pasal dapt call free ke,dapt hadiah ke,dpt wish birthday dri kawan2!tp ak berjaya lari dari kejutan lapuk yang tiap2 tahun aku kene,ap taknye bro,dah 5thn same je trip nk kjutkan ak dgn TEPUNG & TELUR yg agak meluat aku nak hadap 2!Tp kli nie aku berjaya meboloskn dri,thks jimie cz tidk ikut sertai diorng nk pekenakn aku.awal2 lagi aku dah tahu!asal ak balik rumah hari nie gelap smcam.dah agak dah msti nk pekenakn ak nie,Ak ap lagi msok ikot pintu dapur la kawan,hahaha..mmg korang xtahu ak ad kunci lebih,perhhh.ap lg hadap la kek yg ad ats meja tu.perh msti korng menyirap kan ak da potong kek tu.hahaha.pdan mke,jnji ak da tahu plan bodoh yg nk suh ak cuak dgn TEPUNG & TELUR tu...hahaha..pa pun ak chow dlu cz xlarat nk tulis pnjang2..ok la bro ARIGATO semua yg tanpa segan silu WISH MYBIRTHDAY.hope my god bless u always :))

Ahad, 20 Mac 2011

How to use my rendering preset

ok ni tutorial untuk newbie macam saya.
hari ini cara cara nak guna 3d rendering preset saya.
bahan yang diperlukan adalah

3ds max 2009 dan keatas
plugin vray sp2 dan keatas
sebuah komputer atau laptop

mula mula sekali anda perlu mendownload preset saya kat sini
buka 3ds max

tekan butang F10
atau
tekan tab rendering > render setup



klik 'load preset' kat ruangan preset tu
pastu pilih file yang anda download tadi.
pastu render!

p/s: selamat menabahkan diri.


Sabtu, 19 Mac 2011

Spiderman 2 vs Spaiderman clon spe lg ensem ?









vs


best ble tahu gune adobe cs5 nie,kreatif x aku?
                        

Isnin, 14 Mac 2011

Bertukar kepada Unifi je,.xde buffering beb ;')


Assalamualaikum pada makcik&pakcik yg asyik memaki internet! Saje jer nak hebohkan supaya semua orang tahu yang aku ni dah pakai Unifi.. punye ler berdesup laju speed dia.. Buat masa sekarang ni memang puas hati giler…. Kalau dulu amik package Streamyx Combo 1MB RM110 sebulan… ni tambah RM40 aja lagi speed dia 5 kali ganda hebat…. Bukan tu aja.. line internet yang selalu disconnected masa pakai Streamyx dulu dah takde lagi bila pakai Unifi nih.. memang puas hati giler ler…
Ok ni nak citer dan hebah or hebohkan apa yang saya dapat bila subcribe Unifi nih… Bukan setakat internet aja yang dapat, tepon pon dapat – free call untuk semua tepon talian tetap TM, HyppTV pon dapat, Wifi router free pon dapat, dan macam-macam ler.. korang musti terpegun punye….

OK.. ni dia senarai yang buat saya puas hati sangat guna Unifi nih:
  • surfing internet laju giler.. click aja terus dapat.. tanpa tunguu
  • line dia stable – takde disconnected langsung
  • download movie satu movie cuma amik masa 45 minit aja instead 3-5 hari kalau dulu
  • tepon free kemana-mana talian tetap TM so takde masalah nak call kampong dan berborak berjam-jam
  • wireless dah tersedia kat rumah.. takyah beli wireless router lain
  • dapat Streamyx Zone free.. so boleh belasah free wifi kat mana-mana kawasan yang ada stremyx zone….
Lagi satu.. kalau korang ada IPTV box macam saya, saya guna Asus O-Play… saya boleh tengok siaran IPTV satu dunia… dalam lebih drp 1000 channel dapat….
so…. memang berbaloi ler pakai Unifi nih…..


by;acab





Ahad, 13 Mac 2011

Manipulasi angkara kita,Generasiku menjadi mangsa T^T


Dunia skali lagi digemparkan dengan peristiwa bencana alam yang paling ditakuti pada abad ini iaitu bencana tsunami yang melanda perairan timur laut negara Jepun dengan gempa bumi bermagnitud 8.9 skala Richter, hanya 0.1 skala Richter kurang daripada gempa yang melanda Acheh pada tahun 2004. Kejadian tsunami kali ini dikatakan adalah yang paling teruk dalam sejarah Jepun bagi tempoh 140 tahun dengan sebuah kapal besar yang hanyut merempuh ke arah tembok penahan di bandar Kesennuma dalam wilayah Miyagi. Ombak setinggi 10 meter telah mengakibatkan kemusnahan besar daerah tersebut dan sekurang-kurangnya satu kebakaran bangunan telah berlaku.
Pihak berkuasa Rusia pula mengambil langkah berjaga-jaga dengan memindahkan kira-kira 11,000 orang penduduk dari kepulauan Pasifik bagi mengelak sebarang kejadian mangsa tsunami berlaku. Manakala di Indonesia pula amaran tsunami dikeluarkan kepada penduduk timur negara itu termasuk Papua, Maluku dan Utara Sulawesi berikutan ada kemungkinan tsunami akan melanda kawasan tersebut susulan daripada yang berlaku di Jepun.


semua ini terjadi gara gara manusia yang tidak tahu menilai erti syukur berada di muka bumi ini.masing-masing sibuk mengejar kepentingan sendiri.OMG selamatkanlah dunia & akhirat,jikalw ini tanda-tanda hendak kiamat,aku redho,dan bertawakal kepadamu yaALLAH..T^T

Selasa, 8 Mac 2011

Filem Crow zero Or APOKALIPS?

Ok kat sini aku just nak kongsi pasal movies yg akan keluar oleh mamat khalid yg pasti bangat aku tunggu2 kan !!!

nak tahu apa citer ? ok bukan pasal hantu kak limah lagi ok..tp pasal cerita crow zero malaysia versi ahahahaha pernah dgr tak cerita ni crow zero ?? fuhh meletop cerita ni kat jepun...sgt2 famous ok..pasal group gangster ....mmg best aku dah layan cerita crow zero ni ..mmg syok..mantap meletop ko mmg da'bomb ok...

yg penting tajuknye APOKALIPS

ok kalau jepun pelakon utama dia oghuri shun...pelakon yg berlakon cerita hana yori dango tu...
kat crow zero dia pegang watak utama kira mcm ketua gangster laaaaa


                                                                       oghuri shun

kalau citer mamat khalid ni plak rsnya farid kamil hero dia..DAH AGAK!!

farid kamil                                                                        



so aku mls nak cerita byk...jom aku kongsi beberapa picture utk crow zero ngn apokalips


ok start dgn crow zero okeyh !!



Apokalips


gambar apokalips ehsan dr : google.com

Isnin, 7 Mac 2011

Pemain Bola Sepak Eropah Yg Beragama Islam.

Berikut adalah nama-nama besar lain yang masih bermain di liga-liga Eropa:



· Kolo Habib Touré (Manchester City)
· Yaya Toure (Barcelona)
· Robin van Persie (Arsenal)
· Nicholas Anelka (Chelsea)
· Mohammed Sissoko (Juventus)
· Ahmed Mido Hossam (Middelesbrough)
· Franck Riberry (Bayern Muenchen)
· Hamit Antiltop (Bayern Muenchen)
· Frederik Kanoute (Sevilla)
· Mahamaddou Diarra (Real Madrid)
· Eric Abidal (Barcelona)
· Sulley Ali Muntari (Inter)
· Zlatan Ibrahimovic (Barcelona)
· Hassan Salihamidzic (Juventus)
· Khalid Boulahrouz (Stuttgart)
· Salomon Kalou (Chelsea)
· El-Hadji Diouf (Sunderland)
· Tuncay Sanli (Middelesbrough)
· Samir Nasri (Arsenal)
· Karim Benzema (Real Madrid)
· Amir Zaki (Wigan)
· Mohammad Zidan (Hamburg)
· Nwankwo Kanu (Portsmouth)
· Patrick Viera (Inter)
· Seydou Keita (Barcelona)
· Stephen Appiah (Fernebache)

Template by:

Free Blog Templates