Follower

Rabu, 14 September 2011

Happy Eidd Mubarak

salam

happy eid mubarak to all muslim! i think its not too late wish now since eid lasts for one month.hihi.

emmm.in conclusion nothing much for this year eid's celebration.we perform solat sunat aidilfitri at skudai, then went back to my mom's house, then went back to my dad's house in kota bharu.the most excited part when it comes to balik kampung is to meet my cousin! ya.im really close to my cousin.we just like sibling.like my real big sister and brother.during first day of eid celebration, we went to pedu dam for photoshoot.hihi.photoshoot is more interesting than collecting duit raya.



Happy Eid Mubarak Studio

                                                                                               
that's all for my eid story. =)

wsalam~


Sabtu, 18 Jun 2011

Bertani Itu Satu Ibadah

BERTANI SATU IBADAH ::TOK GURU NIK ABDUL  AZIZ NIK MAT::



Bismillah walhamdulillah,

Entry kali ini berkisar pada pertanian.Allah telah memerintahkan manusia supaya memakmurkan bumi ini. Dalam konteks pekerjaan, mengerjakan tanah adalah salah satu cara untuk memakmurkan bumi. Maka sesiapa yang melaksanakan perintahNya dengan penuh keimanan, berlandaskan syariat dan ikhlas kerana Allah ta'ala, pekerjaan yang dilakukannya itu adalah dikira suatu ibadah dan akan diganjarkan.ap lagi jom kita layan beberapa photo aku di sini.

steps 1:mengondol tanah

steps 2:bajak benih

steps 3:siram air pada benih

 "tak rugi kalau kita berbudi kepada tanah". Alhamdulillah, Allah mengurniakan rezeki kepada keluarga kami melalui pelbagai cara termasuklah pertanian dan perniagaan. Seronok apabila melihat pokok-pokok yang ditanam mebuahkan hasil, terubat segala keletihan apatah lagi jika hasil itu enak dimakan dan berjaya dipasarkan. Penat sekarang tak mengapa. Jangan penat di akhirat kerana dosa kita memakan makanan haram di dunia sudah!



Rabu, 1 Jun 2011

Spaceshot Genting

SPACESHOT GENTING
Salam bro,entry hari citer gua naik spaceshot.ini game yang paling mencabar la bagi gua.bkn ap gayat dia seolah-olah mcm terjun bangunan.compem korang naik mmg taknk bunuh diri terjun bangunan.Yg mna pondan maknyah semua terkeluar suara jantan.adik2 kakak2 mmg xpyh nk citer la mmg tercirit kat atas sana..terbaik wok!!!

gua pn mls nk tulis pnjang2.jom kita layan je pic nie.enjoy!!

kakak2 adik2 yg ada darah tinggi or kencing manis bagai dilarang naik sesama sekali!

time nie mmg teruja gila.haha!!

chong buat cool je.padahal hati bak dtng dup dap dup dap.
nmpak je mka blur nie dah kli kedua gua naik.slumber x,hati mau kering ma..!!

(detik hitam)
(peace)slepas dua kali gua naik.mmg rsa nk naik lagi doe.Tp nk buat cm ne xde orng nk derma tiket yg bernilai Rm35 tu.so harap di laen hari je la..XD


Barcelona Juara Liga Juara-juara Eropah 2011

FC Barcelona win 2011 Champions League


Goooolllllllllllllllllllllll......!!! Begitulah gegak gempita kedai mamak yang aku lepak tadi. 3 kedai mamak aku lalu semua penuh, kedai yang-3 baru lah ada tempat untuk selit2 kasi hangatkan perlawanan yang penuh tragis dan sadis.hehe. Wah! gembira tak terkata..sudah lah malam tadi kelantan tewaskan pahang, Barca pula mencipta kegemilangan bola sepak yang luar biasa!! 

"Ni MU macam datang tengok bola saja, tengok Barca buat latihan agaknya...hehe." Mesej seorang kawan baik waktu tengok game tadi. Begitulah penguasaan bola yang di pamerkan oleh pemain Barca pada lewat separuh masa pertama dan separuh masa kedua.

"Barca ni main slow ja...tapi memang bahaya" itu lah kata-kata si mamat MU yang duduk satu meja kat kedai mamak tadi.hehe. Aku diam senyum2 saja. Taktikal  melalui hantaran pendek dan bentuk segi 3 yang diamalkan menjadi ramuan utama kejayaan Barca seterusnya kejayaan Spain pada Piala Dunia lepas.
Tahniah kepada kedua-dua pasukan, kepada penyokong2 Barca dan MU. Apa pun aku tetap bersimpati kepada peminat2 MU, ramai sahabat2 blog ni peminat MU tegar! hehe. Sokongan anda semua memeriahkan lagi suasana! Gol Barca hasil jaringan Pedro, Messi, dan Villa. Gol MU dijaringan oleh Rooney pada separuh masa pertama.

Apa pun, jom kita layan pic yang aku rembat kat eurosport.uk...suasana ketika perlawanan akhir Liga Juara-juara Eropah 2011...

The teams line-up ahead of the UEFA Champions League final between (FC) Barcelona and MU FC at Wembley Stadium.
Sprinter Usain Bolt (C) and rapper Tinchy Stryder (L) perform ahead of the UEFA Champions League final

The Champions league trophy is carried by Scot guards prior to the UEFA Champions League final

Dua orang bos besar yang punya profil yang hebat dalam kerjaya mereka sebagai pengurus!

Javier Hernandez tries to score against Barcelona

Manchester United's Rooney celebrate a goal against Barcelona


Pedro membuka tirai jaringan pertama


Villa mencipta jaringan yang cantik apabila berjaya menewaskan Van Der Sar



Barcelona's Spanish midfielder Andres Iniesta (R) kicks the ball in front of Manchester United's English forward Wayne Rooney (2ndL)


                        Si budak licik, Messi meraikan jaringan gol yang cantik dari luar kotak penalti


                                          Pasukan Barca meraikan kemenangan Liga juara-juara!

Jangan kuat sorok untuk penyokong kelab luar sahaja, liga tempatan juga perlu diberikan sokongan padu. Kemajuan bola sepak negara bergantung kepada sokongan peminat-peminat di luar sana! Kembalikan kegemilangan kita...

Jumaat, 20 Mei 2011

Lori Transformers

Lori bukan sebarang lori. Yang warna kuning tu sebenarnya Transformers. Tengok dia punya tayar lagi besar daripada lori.lori nie bkn sbrang negara je ada.hnya negara-negara yang tertentu je.dekat malaysia belom lagi sebab jalan takcukop lebar..huh menarikkan.sje nk share !

Isnin, 16 Mei 2011

SELAMAT HARI GURU 2011

Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara


Tema hari guru tahun ini. Di kesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari guru buat guru-guru di Malaysia. Tidak lupa kepada guru @ ustazah sejak aku dari tadika hingga sekolah menengah. Memang kalian banyak membantu aku untuk sampai ke tahap ini. Terima kasih cikgu.

Mungkin ada cikgu aku yang terbaca blog ni ke, aku perkenalkan diri aku salah seorang pelajar di tadika ar-rahman seterusnya belajar di Sekolah Kebangsaan Kota, dan meneruskan pengajian di Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim.dan JMTI Selama pengalaman aku belajar, banyak guru yang hebat-hebat aku jumpa. Very helpful. Mereka tidak sombong dan murah dengan ilmu dan mudah di dampingi. Keikhlasan mereka mengajar memang jelas apabila sanggup korbankan masa mereka demi murid mereka dan macam mana mereka berusaha supaya pelajarnya memahami apa yang diajar.

Buat bakal-bakal guru, contohilah golongan ini. Jadilah seorang guru yang menjadi contoh terbaik buat pelajar anda. 

Ahad, 1 Mei 2011

Happy Labour Day a.k.a Selamat Hari Pekerja 1 Mei 2011 :)

Hari-hari gi kerja mesti jumpa trafik jam yang merosakkan otot kaki ku..
Hari-hari gie keje mesti jumpa hamba Allah ni yang suka kacau kerja orang lain.
Hari-hari mesti dengar office mate yang suka NGUMPAT & MENGATA..
Hari-hari mesti jumpa customer yang mengada2 lebih2...
dan sebagainya

So sempena hari pekerja ni.. dapat la cuti 2 ari
bleh relaks dengan family
Tak payah nak fikirkan masalah kat tempat kerja..
Selamat menyambut hari pekerja 2011

Selasa, 12 April 2011

I cant live witout dota!



DOTA. Budak Lelaki mana yang tak tahu Dota pada zaman sekarang nih? Memang Nerdla. Zaman sekarang semua budak main game nih. Even kat cyber cafe kat jb ni pun, budak sekolah darjah 6 yang berhingus dah pandai main (bebudak ni suka ponteng sekolah. Kat Muar Berlambak. Cyber cafe dah macam kedai makan). Kecualilah korang ni bukan kaki gamerz. Macam aku pula, Addicted! Addicted dari d kolej sampai ak kerja..Ikuti kisah selanjutnya serta kaitan game ni dengan Setan.



Cerita pasal Dota, asal dari game ni Warcraft 3: Reign Of Chaos/ Warcraft 3: Frozen Throne. Game ni mula-mula bosan nak mampos. Kureng sambutan. Macam game command and Conquer juga. Tapi dalam dunia fantasi Magik dan Auta Mat Saleh. Dulu memang orang pandang game ni setaraf dengan kedai buat keranda kat Muar. Hanya segelintir kaki gamer yang lanyak main game ni.

Mungkin, Developer Warcraft, Blizard dah terhantuk kepala kat monitor kot satu hari, lalu dapat Idea untuk buat game Dota (defense Of The Ancient). Maka, setelah 5 purnama akhirnya lahirlah Dota yang di main oleh seantero dunia. Tak berkonsepkan strategi. Korang tak payahlah bina bangunan, rekrut askar, cari duit ngan hape semua mak nenek yang perlu korang bina, Dota cuma bagi anda pilihan, pilih hero yang korang suka. Samada dari pihak sentimental Sentinel, mahupun si pihak Jahat Gojeng The Scourges2 pihak ni ada kelebihan dan kekurangan. Tapi aku suka jadi jahat. Pasal aku 'baik'. Haha..Biasanya The Scourges Pilihan Gue..


Biasa, kalau korang noobie ( baru main), korang terpaksa melalui Orientasi. Main dululah dengan AI (artificial Intelligence) baru korang boleh join Garena. First time, aku asyik kalah. Setelah beberapa bulan, barulah boleh challenge Medium Enemy dan sampai sekarang, Hard/Brutal/Ganaz/Sadis Enemy aku lanyak macam pijak tikus mondok je.



Khamis, 7 April 2011

BASIC JAPANESE LANGUAGE


Asas bahasa jepun

Sabtu, 2 April 2011

Be Patient

I MISS KUALA PERLIS
Ya Allah ya tuhanku
aku hamba yang hina..
sebegini ujian yg kuterima
aku terima dgn hati yg terbuka..
walau hatiku terluka
aku tetap mngukirkn SENYUMAN untuk semua.

'boleh jadi kamu suka sesuatu sdgkn ia buruk bgimu dan blh jadi kamu membenci sesuatu sdgkn ia baik bgimu'

Be strong!! believe in wateva happen...Allah know u can handle it..u can stand for it..allah will always there for u..dont give up...never be a loser!!be strong.

Khamis, 31 Mac 2011

Tabung charity save nippon 2011


Sepertimana sedia maklum, kejadian gempa bumi dan tsunami yang melanda beberapa bandar di Timur Laut Jepun pada 10 Mac 2011 lalu telah mengorbankan lebih 10,000 penduduk dan adalah kedua terburuk berlaku selepas kejadian yang sama pada 24 Disember 2004 di Aceh, Indonesia dalam abad ini.
t shirt save to nippon 2011
logo save to nippon 2011

Di atas keprihatinan terhadap penderitaan mangsa-mangsa bencana di Jepun, MBM dan Kementerian Belia dan Sukan telah melancarkan Tabung Kemanusiaan Tsunami MBM bagi membantu Negara Jepun yang disempurnakan oleh YB Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek, Menteri Belia dan Sukan Malaysia ,ini juga disokong oleh rakan strategik MBM dalam membantu Tabung Kemanusiaan Tsunami MBM iaitu Customer Relationship Management & Contact Centre Association Malaysia.



Selain sumbangan wang tunai secara terus melalui tabung-tabung tersebut, sumbangan juga boleh disalurkan ke nombor akaun MAYBANK 014020406146. Penyerahan cek atas nama ‘Majlis Belia Malaysia’ juga diterima ke alamat Majlis Belia Malaysia, No. 1, Jalan Tasik Permaisuri 2, Bandar Tun Razak, 56000 Cheras, Kuala Lumpur  Tel: (03) 9173 2761/63 Faks: (03) 9173 2759. Sebarang pertanyaan, sila hubungan Sdr. Abdul Rizam Mohd Akhir, Pengerusi Jawatankuasa Khidmat Masyarakat dan Rakan Muda MBM di talian (013) 734 8888.

if u know i'm not sweet talker =='

'Entry hari nie,cek tulis dalam loghat utara.bukan apa ,saja nk sembang utara.bosan asyik ckap kelate or johor nie,Alam-alam dah sembang utara nie,cek ada story nk cita kat angpa semuo.malas nk kecoh,tpi skadar pemanis mulut (maaf kalau tersalalah pengunaan bahasa)^^,..apa yag angpa rasa bila tujuan angpa hendak buat baik tapi disalah erti?.huhu..cek sbenarnya malas nk kecoh2 pasal cita remeh,tapi dah alam-alam duk ursha blog nie,baik go on je la apa yang tersurat dan tersirat di kepala nie.ini crita cek xnak aipkan sapa cuma skadar bagi dia paham dan mengerti.Cek sbnarnya saja nk buat dia cuak degan prangai cek,bukan bermakna cek nak hina,maki dia,orang yang cek sendiri pun belum kanai hati budi.

i'm not sweet talker!if u hate me just go on ;)


cek hanya nak dia faham yang cek bukan sweet talker tu je..cek layan kawan-kawan cek semua sama.xda la nak sampai maki hina,apa jadah,cuma kadang-kadang cek nie kasaq pun hanya melawak,almaklumlah cek kan gelong sat,sat ok.huhu..ditambah pula ego cek yang cekang nie.cek pun manusia biasa,macm angpa semua,selalu buat salah.tapi cek xpanah nak slahkan angpa,sabab tuhan cipta manusia nie ada je kelebihan dan keburukan masing2 hehe..ok la cek pun cemuih nak taip pnjang2 tu sebab cek malas.kepada si capital A tu,klau anda membaca,cek sampaikan salam ya.sblum berudur (cek nak buh pantun 2 kerat )

saya banyak minum susu supaya (happy)
dan bnyak makan cokelat ketika (happy)

'hanya happy ja yang cek tau ;)'

Rabu, 30 Mac 2011

Chong Wei raising funds for victims of earthquake

Chong Wei raising funds for victims of earthquake

Isnin, 28 Mac 2011

BASIKAL LIPAT UNTUK PEMINAT GEREK ONLY!


Ini bukan ultraman mahupun ultra unggu tapi ni ultra orange. Sangat mantops,sesuai diguna di mana sahaja dan boleh dilipat daripada tayar sampai la kebody gerek tu dan letak di dalam beg..hahaha..kepada peminat gerek lepas ni kalau minat nak padukan gerek anda supaya orang lain jeles kena belajaq simpan duit banyak-banyak dah lepas ni sediakan buku 555 bersama kalkulator semasa di jamban. 






 Aku rasa gerek nih tak payah boh angin dah kot,pasang siap dan kayuh saja..haha..tpi tang mana breknya? Adakah basikal ni dikategorikan sebagai "single speed bike" gak? Anda sajalah tentukan.



Jumaat, 25 Mac 2011

Earth Hour [Gelap 60 Minit]

Tepat jam 830 malam nih, seluruh dunia akan gelap. Semua lampu akan dipadamkan selama sejam. Dikatakan ini adalah suara dunia or suara sejagat bagi menyelamatkan bumi daripada ancaman perubahan cuaca. Malaysia turut menyertai kempen nih. Ini adalah inisiatif Tabung Alam [WWF] utk menjemput individu, kerajaan, anggota komuniti, & sektor perniagaan utk memadamkan lampu bagi menyatakan sokongan terhadap misi menyelamatkan bumi daripada pemanasan global. Tahun ini, kempen Earth Hour mensasarkan laungannya disahut satu bilion manusia di lebih 1,000 kota di seluruh dunia. Malah, sehingga kini, sebanyak 2,848 bandar raya, bandar dan majlis perbandaran di 84 negara di seluruh dunia sudah memberi komitmen menyokong inisiatif ini. Apa yang menggembirakan, data yang dikumpul meningkat hampir setiap minit.


Usah berfikir lagi, padamlah suis lampu anda pada jam 8.30 malam ini!                                               
                                                                                                                                                by.acab

Tua-tua berisi makin tua makin menjadi =='

 Shigeo Tokuda mungkin dilihat seperti seorang datuk kepada beberapa cucu tetapi dia sebenarnya seorang bintang filem lucah terkenal di Jepun
Walaupun tidak mampu berdiri lama dan terpaksa menggunakan tongkat untuk berjalan, Tokuda masih aktif diranjang serta pernah membintangi lebih 300 filem lucah sepanjang kariernya.

Tokuda berhenti kerja sebagai ejen pelancongan empat tahun yang lalu bagi memberi sepenuh perhatian terhadap kerjaya lakonannya itu.

Dia yang sudah 15 tahun menceburi industri berkenaan juga dianggap sebagai pencetus minat terhadap filem lucah di kalangan warga emas di Jepun.

"Saya mahu melakukan sesuatu yang berbeza dan perkara yang jarang dilakukan oleh orang lain," katanya.

Tokuda juga dianggap sebagai raja perfileman lucah untuk golongan tua sejak pencabar utamanya meninggal dunia baru-baru ini pada usia 90 tahun.

Dalam setiap filemnya, Tokuda sering bergandingan dengan seorang lagi aktres filem lucah, Fujiko Ito yang berumur 72 tahun.

Cubaan Bunuh Diri Pelajar Perempuan Dari Tingkat Atas KB Mall

SAAT SAAT CEMAS KETIKA PASUKAN BOMBA BERTUNGKUS LUMUS HENDAK MENYELAMATKAN SEORANG REMAJA PEREMPUAN YANG BERNEKAD HENDAK MEMBUNUH DIRI,DARI BANGUNAN KB MALL,REMAJA TERBABAIT DIBERITAKAN TERSELAMAT DAN MENGALAMI SEDIKIT CEDERA DI KEPALA DAN BADAN.


AP NK JADI UMAT ZAMAN SKARANG NIE,XHABIS HABIS BERITA YANG MENYEDIHKAN MEMILUKAN,AP X NYE.DLM SMINGGU AD JE BERITA YANG MENYEDIHKAN CONTOH YANG TERBARU GADIS DARI KB (TEMPAT AMBO) DAROH AMBO .SY SELAKU BUDOK KELATE BERASA KECEWA YG TERAMAT.KNAPELAH ADA MASYRAKAT YANG MACAM NIE.KLAU STAKAT CINA OR INDIA XPE LA LAGI,NIE MELAYU YG AGAMAYA ISLAM..FUH NAUZUBILAH SUBHANALLAH  !


BY ACAB


Selasa, 22 Mac 2011

Arigato to all wish my birthday :))

                                                      
Entry aku hari nie pasal ap lg,msti la hari lahir aku bro,kali nie aku suka gila BUKAN pasal dapt call free ke,dapt hadiah ke,dpt wish birthday dri kawan2!tp ak berjaya lari dari kejutan lapuk yang tiap2 tahun aku kene,ap taknye bro,dah 5thn same je trip nk kjutkan ak dgn TEPUNG & TELUR yg agak meluat aku nak hadap 2!Tp kli nie aku berjaya meboloskn dri,thks jimie cz tidk ikut sertai diorng nk pekenakn aku.awal2 lagi aku dah tahu!asal ak balik rumah hari nie gelap smcam.dah agak dah msti nk pekenakn ak nie,Ak ap lagi msok ikot pintu dapur la kawan,hahaha..mmg korang xtahu ak ad kunci lebih,perhhh.ap lg hadap la kek yg ad ats meja tu.perh msti korng menyirap kan ak da potong kek tu.hahaha.pdan mke,jnji ak da tahu plan bodoh yg nk suh ak cuak dgn TEPUNG & TELUR tu...hahaha..pa pun ak chow dlu cz xlarat nk tulis pnjang2..ok la bro ARIGATO semua yg tanpa segan silu WISH MYBIRTHDAY.hope my god bless u always :))

Template by:

Free Blog Templates